Går for 200 millioner med Svindal på laget

Gutta bak Douchebags har doblet omsetningen hver år de første årene. Nå har de hårete mål.

alpin , alpinist , ski Scanpix
Næringsliv

(Finansavisen): Gjengen bak Douchebags fortsetter å doble omsetningen hvert år. Nå har de også fått med seg superbruker Aksel Lund Svindal på laget, skriver Finansavisen.- Vi har et langsiktig mål om å omsette for 200 millioner kroner i 2020. Så langt har vi klart å nå delmålene på veien dit, sier gründer og hovedeier i DB Equipment, Truls Brataas, til avisen.Selskapet startet med å lage lette, stive skibager som kan rulles sammen når de ikke er i bruk. Etter hvert har produktsortimentet blitt noe bredere, men fokuset er fremdeles på lette og funksjonelle bager, sekker og kofferter.Douchebag lander  i år en omsetning på rundt 14 millioner kroner, og har mål om å nå 30 millioner neste år. Fra starten i 2012 har de gått fra 2,5 via 4,5 til 8 millioner kroner i fjor.Hele veien har selskapet gått i pluss, selv om bunnlinjen ifølge avisen ennå ikke har gjort noen rike.Svindal på lagetI fjor fikk de alpinist Aksel Lund Svindal inn på eiersiden gjennom en emisjon som priset selskapet til 20 millioner kroner.Den gründerinteresserte alpinisten betalte dermed 1,5 millioner kroner for fem prosent av selskapet.Brataas eier rundt 35 prosent, mens den svenske frikjøringsstjernen og medgründeren Jon Olsson eier 30 prosent. I tillegg er både Northzone-partner Torleif Ahlsand og Anton Sport-sjef Morten Borgersen inne på eiersiden.Norge er fortsatt det viktigste markedet, og så langt har de satset mest på sportskjedene for distribusjon. I dag har Norge en andel på rundt 30 prosent, men merket er å finne i butikker i 20 land i tillegg til nettbutikken.- Vi er fortsatt et lite selskap med base i Norge, men samtidig er vi satt opp globalt. Nå har vi lager i EU, Norge, USA, Canada og i Kina. Det gjør at vi kan sende varer til nettkundene våre over hele verden, sier Brataas til Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv