– Godt nytt for oss, skikkelig dårlig nytt for as Norge

Det årlige investeringsnivået i oppstarts- og venturebedrifter har på åtte år falt med over én milliard kroner.

Næringsliv

Det blir investert stadig mindre i oppstarts- og vekstbedrifter i Norge. Erik Hagen i Venture Viking mener norske venturefonds sterke avkastning også er et sykdomstegn på et «sulteforet as Norge», skriver Dagens Næringsliv.Siden 2007 har det årlige investeringsnivået falt med over én milliard kroner, men samtidig kan en ny undersøkelse gjort blant åtte store nordiske venturefond vise til sterk avkastning. Konklusjonen er at fondene siden år 2000 har hatt en årlig snittavkastning på 13,2 prosent.På grunn av dette har ventureselskapene ifølge avisen kunnet lene seg tilbake og vente på at selskapene skal få opp inntjeningen og vise internasjonalt potensial, mens investeringen fortsatt kan gjøres til en god pris fordi det er lite konkurranse.- Det er kapitalmangel innenfor venture i Norge. Det er godt nytt for oss, men det er skikkelig dårlig­ nytt for as Norge, sier Hagen.- Skal du få til ny virksomhet i Norge, er venturekapital utrolig viktig. Vi skal omstille fra en olje- og gassfokusert økonomi til å bli diversifisert. Da blir det utfordrende at det er så lite tilgjengelig kapital i Norge, påpeker han overfor DN.

Nyheter
Næringsliv