Porsche-salget i Norge er doblet de siste ukene

– Krisen påvirker ikke oss, sier importøren, og kan fortelle om dobling av salget. - Det er litt spesielt at noen flyr fra New York til oss for å kjøpe bil, sier «Porsche-sjefen» i Son.

Næringsliv

Volkswagens utslippsskandale ruller videre, og inkluderer nå minst én Porsche-modell.- Det jeg kan si er at saken begrenser seg til USA-modellen av Porsche Cayenne med treliters V6 dieselmotor, sier daglig leder Morten Scheel hos den norske Porsche-importøren til Finansavisen i dag.Salget er doblet de siste ukeneScheel forteller at de har fått noen spørsmål fra kunder, men opplever ikke at skandalen i VW har affisert salget av Porsche i Norge.- Krisen påvirker ikke oss, sier Scheel.Han viser til at de pleier å selge cirka ni biler i uken på landsbasis, men at salget de siste fem ukene har vært nøyaktig det dobbelte. Scheel mener det er avklaringen rundt bilavgiftene som har vært med på å dra opp salget de siste ukene og forteller at de totalt har kontrakter på 430 biler så langt i år. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken var det pr. 9. november registrert 358 Porscher i Norge så langt i 2015.I tillegg til å eie Porsche Center Oslo, har Autozentrum Sport ansvaret for importen av Porsche i Norge.I fjor omsatte Porsche Senter Oslo for 244,5 millioner kroner og hadde et resultat etter skatt på 316.000 kroner.Internasjonale SonDet later ikke til at krisen påvirker Porsche-salget i Son heller.- Totalt har vi solgt 350 biler i fjor, og vi ligger på omtrent det samme i år, men det krever veldig mye innsats å selge 250 brukte Porscher. Utfordringen er å få tak i nok biler, sier han til avisen.Brorparten av bilene Porsche Center Son importerer til Norge kommer fra Tyskland, men de selger også biler ut av landet.- Det er et internasjonalt marked, og vi har solgt biler til hele Europa. Det er litt spesielt at noen flyr fra New York til oss for å kjøpe bil, sier han til Finansavisen. Han tror årsaken til den positive utviklingen kommer av entusiasmen til medarbeiderne.- Kundene kommer fra hele landet for å møte likesinnede entusiaster. Det er jo litt morsomt at den største Porsche-forhandleren ligger i Son og ikke i Ryenkrysset, sier han.Porsche Senter Son omsatte i fjor for 266,1 millioner kroner og hadde et resultat etter skatt på 7,4 millioner kroner.

Nyheter
Næringsliv