Sydvaranger Gruve til skifteretten - 400 mister jobben

Sydvaranger Gruve går til skifteretten onsdag, og 400 ansatte mister jobben. – En mørk dag for hele Finnmark, sier LO-sekretær Bjørn Johansen.

Kirkenes, Norge 20100831. 13 år etter at den statlige gruvedriften ble stanset, er det nå full drift i Sydvaranger Gruve igjen. Selskapet ønsker å doble produksjonskapasiteten fra oppstarten for et drøyt år siden. Tirsdag ble gruven offisielt åpnet.Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Bjørnbakk, Jan-Morten
Næringsliv

Styret i A/S Syd-Varanger gjorde vedtaket onsdag morgen, og de ansatte ble informert kort tid etter, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).- Dette er en mørk dag for alle ansatte i Sydvaranger Gruve, alle underleverandører og for hele samfunnet. Det er faktisk en mørk dag for hele Finnmark, sier LO-sekretær i Finnmark, Bjørn Johansen.Skjebnen til Sydvaranger Gruve har lenge vært uviss, og gruvearbeiderne har lenge fryktet for jobben sin. I midten av oktober ble det kjent at kreditorene DNB og Innovasjon Norge hadde gitt nok en betalingsutsettelse for å holde det kriserammede selskapet i drift til desember.Selskapet opplyser selv på sine nettsider at de har omtrent 400 ansatte fra 15 nasjonaliteter. Sydvaranger Gruve ble etablert i 1906, men avviklet driften i 1996. I 2009 ble gruva gjenåpnet på grunn av høye malmpriser.Sydvaranger Gruve fikk et underskudd etter skatt på rundt 1,14 milliarder kroner i fjor etter at prisen på jernmalm ble halvert i løpet av året. (©NTB)Syvaranger Gruve eies av Northern Iron Ltd som er børstnotert i Australia .Selskapet anmodet om aksjen ble suspendert for handel på børsen fredag den 13.

Nyheter
Næringsliv