Tjener fett på spekepølse - tar ut 23 mill. i utbytte

De siste fem årene har Rakel Rekedal sammen med familien tjent 47 millioner på salg av spekepølser.

Næringsliv

- Dette er høysesong for oss. Det er stor pågang, og vi har problemer med å betjene alle kunder nå før jul, sier Rakel Rekedal til Finansavisen.Hun er tredje generasjon pølsemaker ved Rekedal Pølsefabrikk, som bestefaren Karl Rekedal startet i Follebu i Oppland i 1949.Sammen med sin mor og bror omsatte Rekedal spekepølser, som blant annet selges fra boder på kjøpesentre og julemarkeder, for 30,7 millioner kroner i 2014.Til tross for at dette er en liten nedgang i omsetningen fra året før, da driftsinntektene endte på 31,7 millioner, viser regnskapstallene at pølsefabrikken år etter år legger frem sterke resultater.I fjor endte selskapet opp med med et resultat før skatt på 10,1 millioner, noe som gir en resultatmargin på 33 prosent.Og det er ikke første gang. Regnskapstallene viser ifølge Finansavisen at selskapet i løpet av de fem siste årene har hatt et samlet resultat før skatt på 47 millioner kroner, av en total omsetning på 143 millioner i perioden.Betydelig utbytte- Det er tydelig at vi har kjempe-gode spekepølser som folk liker, siden de kjøper dem om og om igjen. Vi er en familiebedrift som ikke alltid jobber etter klokken, og i tillegg har vi flinke medarbeidere, forteller Rekedal.Selskapet har egenkapital på 33,4 millioner og ingen langsiktig gjeld, men har foreløpig ingen planer om å utvide virksomheten.I løpet av de fem siste årene har de tre eierne av familiebedriften tatt ut totalt 23 millioner kroner i utbytte.- De to siste årene har vi tatt ut mer i utbytte for å ikke ha så mye inne på konto, sier Rekedal til avisen.Les hele saken i tirsdagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Næringsliv