- Vi kommer til å vinne kampen

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at det ikke er noe annet alternativ enn å bruke militær makt mot IS.

Næringsliv

I et telefonintervju med DN forteller Jens Stoltenberg hvordan IS skal bekjempes på fire fronter. – Det er fire pilarer i kampen. Den militære, bygge kapasitet i nærområdene, forebygge og stabilisere etter konflikt, lete etter en diplomatisk løsning og føre en verdikamp mot ekstremisme og terror. Vi kommer til å vinne kampen, for våre verdier er bedre enn de verdiene ekstremismen står for, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg til avisen.- Militære maktmidler er ikke nok i kampen mot terror. Vi trenger mange ulike virkemidler over tid, men den militære innsatsen er helt nødvendig fordi fremgangen til IS må stoppes. Vi må også bygge kapasitet i landene i regionen for å bruke deres evne til å bekjempe terror. Det er vanskelig å slåss andres kriger. Derfor er det i Nato stadig mer innsats på kapasitetsbygging: trene og lære opp styrker i nærområdet.Enn så lenge har ikke Frankrike bedt Nato om å aktivere artikkel 5, som sier at et angrep på ett land er et angrep på hele alliansen.DN spør Nato-sjefen hvorfor Frankrike ber EU om militær støtte, ikke Nato.– Alle Nato-land deltar i koalisjonen som bekjemper IS, og Natos største allierte, USA, leder koalisjonen og vi jobber med Tyrkia som er mest direkte berørt av krigen i Syria og terroraksjoner, svarer Stoltenberg

Nyheter
Næringsliv