Vil bruke over 150 milliarder mer på forsvar

Storbritannia kommer til å investere ytterligere 12 milliarder pund i forsvarsutstyr over de neste ti årene, opplyser statsminister David Cameron.

konservative. valg, storbritannia
Næringsliv

Investeringene tilsvarer nesten 158 milliarder kroner og omfatter blant annet ni maritime patruljefly fra Boeing.Statsministeren skal legge fram en femårig plan for forsvar og sikkerhet i nasjonalforsamlingen i London mandag. Målet med planen er ifølge Cameron å sikre at Storbritannia er i stand til å håndtere et spekter trusler, som spenner fra ekstremistgruppa IS, krisen i Ukraina og til dataangrep.– Vi kan ikke velge mellom konvensjonelt forsvar mot statsbaserte trusler og behovet for å bekjempe trusler som ikke anerkjenner nasjonale grenser. I dag står vi overfor begge deler, sier Cameron.Han kommer til å kunngjøre at forsvarsinvesteringene skal øke til 178 milliarder pund over de neste ti årene. Pengene skal blant annet brukes på patruljefly som skal beskytte Storbritannias atomarsenal.Regjeringen vil også innen 2025 opprette to hurtigstyrker, såkalte «angrepsbrigader», på 5.000 personer i hver. Dessuten ønsker Cameron å investere i nye overvåkningsdroner og gjøre en felles investering med Frankrike i utvikling av ubemannede luftfartøy.

Nyheter
Næringsliv