Volkswagen etterforskes for skatteunndragelse

Tyske myndigheter innleder gransking av Volkswagen for skatteunndragelser i forbindelse med skandalen med falsk programvare for å skjule høye utslipp.

Næringsliv

I en rapport fra Süddeutsche Zeitung og kringkastingsselskapene NDR og WDR, retter granskingen til påtalemyndigheten i Braunschweig seg mot fem VW-ansatte og dreier seg om unndragelse av millioner av euro i skatt.Europas største bilprodusent innrømmet i begynnelsen av november at utslippstallene for 800.000 biler var falske, og at de trolig kan bli ansvarlig for erstatninger til kundene og reparasjonsutgifter for 2 milliarder euro.Granskingen har trolig sammenheng med at avgiftene for biler beregnes på basis av bilens utslipp av Nox og CO2, og at eierne av de berørte bilene dermed har betalt altfor lite i skatt på grunn av falsk informasjon fra produsenten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv