1,4 milliarder borte for Trøim

På det meste var aksjene verdt 1,95 milliarder kroner. Nå er 1,4 milliarder borte.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Tirsdag skrev Finansavisen om verdifallet på Trøims aksjer i Golar LNG. Trøim hevdet da at han fremdeles var i pluss.Overfor DN i dag viser han til at kostprisen på hans Golar LNG-aksjer er meget beskjeden siden tre millioner aksjer var sluttoppgjøret fra Fredriksen.Trøim opplyste til Finansavisen tirsdag at han nå har 4,23 millioner aksjer i Golar LNG. Torsdag ettermiddag lå aksjen på 14,66 dollar på Nasdaq-børsen, noe som innebærer at Trøims aksjer har en verdi på totalt 6,2 milliarder kroner, skriver DN. Det hadde nok Trøim vært fornøyd med, men det riktige er at de da, basert på dagens dollarkurs, er verdt «bare» 541 millioner kroner. Basert på dollarkursen da aksjen var på topp, den 22. september i fjor, var imidlertid 4,23 millioner aksjer i Golar LNG verdt 1,95 milliarder kroner, og de 4,23 millioner aksjene har frem til i går følgelig falt med 1,4 milliarder kroner i verdi.Onsdag falt Golar LNG 1,96 prosent til 14,6 dollar på Nasdaq-børsen. Det verdsetter 4,23 millioner aksjer i Golar LNG til 539 millioner kroner.