Britiske muslimer ble nektet å fly til Disneyland

Storbritannias statsminister David Cameron er bedt om å se nærmere på saken der en muslimsk familie på elleve ble nektet å gå om bord på et fly til Los Angeles tidligere i måneden.

Foto: Scanpix/AP
Næringsliv

Mohammad Tariq Mahmood har fått det til å koke i øyriket etter at han nylig fortalte sin historie om at han ble han nektet å gå om bord på et fly til USA sammen med sin bror og ni barn tirsdag forrige uke.Mahmood, som hevder han ikke fikk noen begrunnelse for flynekten, sier han vet hva årsaken er.– USA tror alle muslimer utgjør en trussel, hevder han overfor The Guardian.Donald Trump, som kjemper om å bli presidentkandidat for det republikanske partiet, er en av dem som nylig har hisset opp stemningen i den amerikanske valgkampen med sine uttalelser om å nekte alle muslimer innreise til USA.– Fordi jeg har skjegg og går i religiøse plagg, blir jeg ofte stoppet og stilt spørsmål. For meg har det blitt en del av å fly, sier Mahmood. Han planla å reise til Disneyland med familien sin da han ble stoppet på flyplassen Gatwick.Parlamentsmedlem Stella Creasy fra Labour har bedt statsminister David Cameron undersøke saken. Statsministerens kontor har lovet å svare på forespørselen.Det skal ha vært amerikanske tjenestemenn som tok beslutningen om å nekte familien å gå om bord i flyet. Representanter for amerikansk grensekontroll avviser Mahmoods anklage, dog uten å referere spesifikt til saken– Den religiøse tilhørigheten internasjonale reisende måtte ha, spiller ingen avgjørende rolle for om noen slipper inn i USA, heter det i en uttalelse.(©NTB)