Hevder Ketil Solvik-Olsen sto bak oppsigelse

Et notat skrevet av departementsråd Villa Kulild kaster nytt lys over uttalelser både Solvik-Olsen og departementsråden har kommet med de siste dagene, skriver DN.

Næringsliv

DN skrev lørdag at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var misfornøyd med kommunikasjonsavdelingen i departementet og krevde at avdelingsleder Anne Marie Storli måtte gå av.Avisen peker på at det var 14. september 2015 at Storli fikk beskjed om at hun var uønsket som sjef. Budbringeren var departementsråd Villa Kulild, som hadde hatt jobben i bare 14 dager.Et notat skrevet av Kulild kaster nytt lys over uttalelser både Solvik-Olsen og departementsråden har kommet med de siste dagene, skriver DN.– Med den dokumentasjonen DN nå kommer med, er det ikke noe annet å si enn at statsråden ikke har snakket sant i offentligheten. Det opplever jeg som alvorlig, sier tidligere samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til avisen.DN kontaktet både Kulild og Solvik-Olsen med følgende spørsmål: «Dere avviser altså begge at statsråden var involvert. DN har tilgang til en epost fra Kulild til Storli der departementsråden skriver at Storlis ønskede avgang som sjef «handler om erfaringer som statsråden har gjort over to år.» Viser ikke dette at dere begge har snakket usant?»Ketil Solvik-Olsen svarer for dem begge i en epost via kommunikasjonsavdelingen: «Hele premisset i lørdagens artikkel er ikke riktig og derfor blir heller ikke oppfølgingsspørsmålene på rett premiss. Dette er en sak som gjelder enkeltmedarbeideres ansettelsesforhold som ikke kommenteres i pressen.»