Kamp i kriserammede Norske Skog

Største aksjonær i Norske Skog vil kaste tre styremedlemmer. Det får de største lånegiverne til å advare.

Norske Skog - Foto: Scanpix
Næringsliv

De største långiverne i Norske Skog ber aksjonærene stemme nei til å kaste styremedlemmer. Kampen om det kriserammede selskapet hardner til, skriver Dagens Næringsliv.Selskapet er nå i en dyp krise, og har en netto rentebærende gjeld på 8,4 milliarder kroner. I tredje kvartal satt selskapet igjen med et underskudd på 775 millioner kroner før skatt. I juni 2016 forfaller lån på over én milliard kroner.Sentralt i kampen om selskapets verdier står selskapet GSO Capital Partners, som er eid av finanshuset Blackstone. De ble nylig største aksjonær, etter kjøp av 15.824.672 Norske Skog-aksjer til en kurs på 2,80 kroner.GSO kaller nå inn til en ekstraordinær generalforsamling 6. januar, hvor de vil kaste tre av styremedlemmene - Siri Beate Hatlen, Karin Bing Orgland og Ole Enger. Det har fått en gruppe av Norske Skogs største kreditorer, Ad Hoc Gruppen (AHG) til å sende et brev til alle selskapets tusenvis av aksjonærer der det advarer mot GSOs forslag og intensjoner.«Aksjonærene som har innkalt til ekstraordinær generalforsamling, GSO og Cyrus, kan ha økonomiske interesser som ikke samsvarer med dine. (...) Særlig bør aksjonærene være sikre på at forslaget om å fjerne styremedlemmene utelukkende er motivert av aksjonærenes interesser, og ikke av GSO og Cyrus’ særinteresser, for eksempel med hensyn til deres eksponering til selskapets gjeld», skriver AHG, ifølge avisen.- GSO har innkalt til ekstraordinær generalforsamling og det er helt straight forward og greit. I forkant av den regner jeg med at valgkomiteen kommer med et utarbeidet forslag til nye styremedlemmer som helt sikkert er dyktige kandidater, sier Norske Skog-styreleder Jon-Aksel Torgersen, som ikke ønsker å kommentere brevet overfor DN.