Mange nettbutikker bryter loven

Da Forbrukerombudet bestilte varer fra ti tilfeldig valgte nettbutikker og brukte angreretten, fulgte bare ni av butikkene reglene i angrerettloven.

Næringsliv

– Resultatet viser at mange butikker ikke har tatt inn over seg hvilke krav loven stiller. I tillegg til god informasjon om angreretten, skal butikkene ikke sette hindringer i veien som kan gjøre det dyrere eller vanskeligere å angre, sier forbrukerombud Gry Nergård.Blant butikkene som ikke fulgte loven, var det flere som ikke sendte ut angreskjema med varene. Andre sendte ut et utdatert angreskjema. To butikker stilte krav til hvordan kundene skulle melde fra om at de ville angre på kjøpet.– Forbrukerne kan selv velge hvordan de ønsker å returnere en vare. Butikkene kan ikke pålegge dem å returnere varen på en bestemt måte, sier Nergård.