NHO-topp: - Rekordmange vil miste jobben

NHO-topp Stein Lier-Hansen sier de er varslet om flere store oppsigelser på nyåret.

Stein Lier-Hansen. Foto: Scanpix
Næringsliv

- Vi er blitt kontaktet av flere store selskaper, fordi de trenger juridisk bistand i forbindelse med at de skal varsle nedbemanninger over nyttår. Det dreier seg samlet om flere tusen arbeidsplasser, sier Stein Lier-Hansen som leder Norsk Industri, den største foreningen i Næringslivets Hovedorganisasjon til VG.- Dessverre vil ledigheten bare stige. Vi ser ikke noe lys i enden av tunnelen, før tidligst sent i 2016 og i 2017, sier Lier-Hansen til avisen.Han mener det kommer til å bli flere ledige i Norge neste år enn det noensinne har vært.Ifølge VG inntraff den høyeste ledigheten etter krige under bankkrisen i 1993, da blant annet staten måtte ta ansvar for DNB.I 1993 var det 127.000 AKU-ledige i gjennomsnitt hele året. Fordelt på kvartal toppet ledigheten seg i 1. kvartal 1993, med 135.000 ledige, som utgjorde 6,3 prosent av arbeidsstyrken.- Dessverre kommer vi til å slå det tallet: det ligger an til å bli flere enn 135.000 ledige. Vi får tidenes høyeste ledighet i Norge, sier NHO-toppen til avisen.