Norge vil hente hjem narkodømt kvinne fra Ecuador

Kriminalomsorgen har startet prosessen med å få overført narkodømte Rita Grimestad fra Ecuador til soning hjemme i Norge.

Narkotika-politi i Mexico forbereder brennning av marihuana og kokain - Foto: AP
Næringsliv

Kvinnens norske advokat, Nils Anders Grønås, bekrefter overfor NRK at prosessen er i gang.– Dette er startskuddet på hele søknaden om soningsoverføring. Nå ber norske myndigheter om å få oversendt en del offisielle dokumenter fra Ecuador for å starte prosessen, forklarer Grønås.Grimestad soner en dom på ti års fengsel for forsøk på å smugle tre kilo kokain ut av Ecuador i februar 2014. Hun har tiden hevdet at hun ble lurt og ikke visste om narkotikaen som var gjemt i kofferten. Sørlandskvinnen har snart sittet fengslet i to år.Advokat Grønås mener konvensjoner begge landene har underskrevet legger til rette for soningsoverføring, men at det er ting som må avklares.– Det som kan bli en utfordring er særregler som vi har i Norge, som for eksempel prøveløslatelse. Da må myndighetene i Ecuador samtykke i slike regler før en soningsoverføring kan finne sted, forklarer han.Grimestads sønn er glad prosessen med å få moren hjem er i gang.– Dette har jeg ventet lenge på. Dette er jeg selvfølgelig glad for, sier Endre Ulstrup. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv