Rekordgevinst på asylmottak

Det norske misjonsselskapet Normisjon tjener svært gode penger på å drive asylmottak.

Scanpix
Næringsliv

Normisjon tar tre ganger høyere døgnpris enn Frelsesarmeen på å drive asylmottak. NHO mener det er en «unormal resultatgrad», skriver Dagens Næringsliv.Totalt mottar Nordmisjon 4.099.200 kroner i måneden fra UDI, noe som gir en fortjeneste på rundt 37 prosent på driften av nødinnkvarteringen, før avskrivninger og skatt.- UDI ropte etter flyktningmottak, og vi ønsket å bidra. Vi er glade for at UDI gir mottakene en bærekraftig økonomi som gir oss og andre mulighet til å bruke penger på å drive gode mottak, sier Rudstaden til avisen.Leder for nettverket for asylmottak i NHO Service, Tor Brekke, sier til DN at han aldri tidligere har hørt om lignende, og at dette er helt unormalt for mottaksbransjen.- Det er ingen etablerte aktører som har vært i nærheten av slike driftsmarginer. Dette er ikke representativt for mottaksbransjen på noen som helst måte, sier Brekke.