Rumenere tatt for kortsvindel - politiet ber om tips

Politiet i Ålesund har pågrepet fire rumenere som knyttes til omfattende kortsvindel. Det samme har trolig skjedd også i Stavanger og Bergen, og politiet ber om tips i saken.

Foto: Scanpix
Næringsliv

De fire - tre menn og en kvinne - ble pågrepet etter tips fra vektere på kjøpesenteret på Moa onsdag denne uka, opplyser Sunnmøre politidistrikt.Ifølge politiet plukket rumenerne ut dyre varer som de forsøkte å betale med diverse kort. Der kortene ble avvist, gikk de videre til neste butikk. Enkelte steder lyktes de med å få større transaksjoner gjennom. Noen av personene opererte alene, noen var flere sammen innom butikkene, opplyser politiet.Da de fire ble pågrepet, beslagla politiet eksklusive varer, som klær, Apple-produkt, parfyme og klokker.- Vi har grunn til å tro at aktiviteten med kortsvindel har pågått over to dager i Ålesund og flere dager i Bergen og Stavanger, sier politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland.- I den forbindelse er vi interessert i informasjon fra butikker i Ålesundsområdet som tirsdag og onsdag denne uken har opplevd at utenlandske personer har forsøkt å kjøpe dyre gjenstander med kredittkort som har blitt avvist, fortsetter han. (©NTB)