Selger hobbyen for 220 millioner kroner

Gründerne bak Olivia får over 70 millioner kroner hver når de nå selger 90 prosent av selskapet.

olivia.jpg
Næringsliv

De tre gründerne Anne Kristi Koppang, Kristin Havig-Gjelseth og Gry Holm forlot jobber i finans, eiendom og olje for å starte restaurant. Nå selges Olivia-kjeden for 220 millioner kroner, skriver DN.- Et vinslott i Italia er ingen dum tanke, sier Koppang på spørsmål fra avisen om hva de skal bruke pengene til.De har signert kontrakt med oppkjøpsfondet Herkules, som tar over 90 prosent av de tre restaurantene i Oslo. De resterende ti prosentene beholder gründerne selv. Selskapet prises med andre ord totalt til 240 millioner kroner.- Nå skal vi ta Olivia til alle norske byer. Samtidig skal hver enkelt Olivia ha en egen identitet slik at det ikke blir en kjedeopplevelse, sier toppsjef Sverre Flåskjer i Herkules til DN.Gründerne gleder seg nå til at Olivia skal ekspandere.- Vi skal ekspandere i Norge, ikke bare i Oslo. Så utvider vi videre ut i Sverige, hvis Herkules ønsker det, sier Havig-Gjelseth til DN.