Spillkonsoller inneholder farlige kjemikalier

Barn som ønsker seg PlayStation, Xbox eller Wii til jul kan bli skuffet. Forbrukerrådet oppfordrer nemlig foreldre til å styre unna flere av spillkonsollenes håndkontroller.

Næringsliv

Årsaken er at håndkontrollene inneholder skadelige kjemikalier. I Forbrukerrådets test er det bare to av elleve typer håndkontroller som ikke inneholder slike stoffer.Tre kontroller får strykkarakter og inneholder kjemikalier som kan være hormonforstyrrende og kreftfremkallende.– Testen viser at noen av håndkontrollene inneholder stoffer som kan være helseskadelige, og som er forbudt i leker, sier Gunstein Instefjord, som er rådets fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel.Fordi spillkonsoller ikke er definert som leker, er ikke produktene forbudt å selge.– Det er uakseptabelt at ikke spillprodukter skal leve opp til de samme kravene som leker. Farlige stoffer burde være forbudt i alle produkter som barn og unge bruker, mener Instefjord. (©NTB)