Stordalen vil gi bort millioner

Hotellkongen Petter Stordalen har ingen planer om å selv beholde inntektene fra sin boksuksess.

Næringsliv

Choice-sjef og milliardær Petter Stordalen har solgt over 15.000 bøker i Sverige. Inntektene skal han gi bort til gode formål, skriver Dagens Næringsliv.- Dette er helt vanvittige tall, og jeg er spesielt stolt over at den gjør det så bra i Sverige. Det kom som en stor overraskelse, sier Stordalen, som synes det er vanskelig å gi et fyldig svar på hvorfor en bok om en relativ ukjent norsk forretningsmann selger bra i Sverige.- Jeg tror først og fremst det skyldes at svenskene er nysgjerrige på suksessen og den enorme satsingen vi har hatt i Sverige, sier han til avisen.Ifølge DNs utregninger vil boksalget gi royalty-inntekter på over 2,5 millioner kroner, som skal fordeles mellom Stordalen selv og forfatteren av boken, Jonas Forsang.- Jeg har ikke peiling på hva jeg tjener på dette. På en motivasjonsskala fra en til ti, så er den faktoren ikke synlig en gang. Skulle jeg få noen inntekter fra den, så skal det gå til et godt formål, sier han, og påpeker at det ikke er endelig bestmt hvem pengene går til, men at det er nærliggende å tro at det blir noe av det hans kone, Gunhild Stordalen, jobber med.