Sveitsiske banker offentliggjør navn på kontoeiere

For personer som kan ha glemt en hemmelig konto i Sveits, kan en liste de sveitsiske bankene publiserte onsdag, være verdt å ta en titt på.

Penger.jpg
Næringsliv

For første gang offentliggjør sveitsiske banker navnene på en rekke kontoeiere. Listen inneholder 2.600 bankkontoer som ikke er rørt på minst 60 år. Til sammen er det en pengesum på over 391 millioner kroner.– Dette er bankenes siste forsøk på å få kontakt med eierne, sier leder for foreningen for de sveitsiske bankene (SBA) Claude-Alain Margelish.Ifølge foreningen er det kun kontoer med over 4.000 kroner som er satt på listen. Mange av dem har stått ubrukt i over hundre år. De fleste av de ukjente kontoeierne har sveitsiske navn, men også brasilianske, amerikanske, tyske og israelske navn er på listen. (©NTB)