Svensk advokat svartelistes av USA

Den svenske advokaten Sven A. Olsson har havnet på USAs svarteliste på grunn av koblingen til en russisk oligark.

USA-flagg vaier i vinden i den amerikanske byen Cedar Key - Foto: Øystein Schmidt
Næringsliv

Det amerikanske finansdepartementet innførte tirsdag nye sanksjoner mot virksomheter og enkeltpersoner, for å sette press på Russland i konflikten med Ukraina. En av de rammede er Sven A. Olsson fra Helsingborg, fordi han har jobbet med den russiske oligarken Gennadij Timtsjenko. Sistnevnte anses for å være i president Vladimir Putin innerste krets.– Det er underlig at de gjør dette. Jeg er verken russisk statsborger eller har noen eiendommer. Jeg tar bare advokatoppdrag, sier Olsson.Han er usikker på hvordan sanksjonene vil prege ham.– De fleste selskaper jeg har jobbet med, er allerede rammet av sanksjoner. Men det kan jo hende min vanlige bank vil reagere neste gang jeg skal betale en strømregning, sier juristen. (©NTB)