Svensker kommer drifte helsetilbud i Dubai

Et svensk helseselskapet har vunnet en stor kontrakt i de forente emiratene.

Utsikt fra Burj Khalifa, verdens høyeste bygg i Dubai. Foto: Lise Åserud / Scanpix.
Næringsliv

Det svenske helseselskapet GHP Specialty Care kommer ta over driften av en stor del av det offentlige helsetilbudet i de forente emiratene med en femårskontrakt, skriver Di.se.Avtalen inkluderer drift av to akuttsykehus, ett barnesykehus og et diabetessykehus som selskapet allerede drifter.- Vi er ute etter å kopiere en del av den svenske modellen, og da er det viktig å få med svensker, både leger og annet helseutdannede personell. Det er et ganske substansielt antall som vi regner med under denne femårsperioden, sier selskapets finansdirektør, til nyhetstjenesten.Han påpeker samtidig at klienten har etterspurt kvalitet fremfor alt annet og det er trolig derfor det var et svensk selskap som ble tilbudt dette anbudet.- Vårt hovedoppdrag i løpet av denne første perioden er å virkelig heve kvaliteten på deres helsetjenester. De er villige til å investere og betale for å få rett kompetanse, sier han videre.