Tiårets største militæravtale

Båndet mellom Russland og India styrkes med en gigantavtale.

AP Photo/Alexander Zemlianichenk
Næringsliv

Indias statsminister, Narendra Modi, er på vei til Moskva etter at landet har godkjent landets største våpenavtale siden 2001.Avtalen, som trolig vil ligge på rundt 4,5 milliarder dollar, bekrefter landenes militære partnerskap.- Russland og India har et veldig sterkt partnerskap som USA bare kan drømme om, sier Jon Grevatt, en forsvarsindustrianalytiker i IHS Jane’s, til Bloomberg, og fortsetter:- Salget fra USA variere litt, men salget fra Russland kommer forbli sterkt da det er så mange pågående program mellom de to landene.Det er Russlands S-400 anti-missil system India planlegger å kjøpe, hvilket er en av Russlands kronjuveler, ifølge Jon Grevatt.India planlegger å bruke hele 150 milliarder dollar på å oppgradere landets militære, og det kan representere en viktig kilde til økonomisk vekst i Russland som sliter med resesjon.Møtet som varer fra 23. til 24. desember virker samtidig å ikke bare å inneholde seriøse samtaler. Vladimir Putin som har et svart belte i judo har nemlig lovt statsminister Modi at kan vil prøve yoga.Under møtet vil det samtidig bli bekreftet avtaler til en verdi av rundt 7 milliarder dollar, ifølge analysesenteret for strategi og teknologi, som fungerer som en rådgiver til det russiske forsvarsdepartementetUnder kan man se hvor viktig Russland har vært som handelspartner for India:

Bloomberg