- Utfordrerposisjonen den vi liker aller best

Rema 1000 mister rundt fire prosent av sin innkjøpsmakt til Norges største dagligvarekonsern.

Næringsliv

Mandag ble det kjent at Bunnpris forlater innkjøpssamarbeidet og går tilbake til Norgesgruppen fra 2017, skriver DN.Norgesgruppen, som har kjedene Kiwi, Meny, Joker og Spar, har i dag rundt 42 prosent av markedet.De siste fire årene har Bunnpris samarbeidet med Rema 1000 om innkjøp og distribusjon av varene som Bunnpris selger.Det betyr at Rema 1000 mister rundt fire prosent av sin innkjøpsmakt til Norges største dagligvare­konsern.– Problemet er innkjøpsbetingelser, sier Ole Robert Reitan til avisen.– Leverandørene forskjells­behandler kjedene, og gir den største helt andre innkjøpspriser. Det sier sitt at Ica ikke kunne overleve i Norge. Vi har gått fra fire til tre aktører i norsk dagligvare, og Norgesgruppen er større enn alle konkurrentene tilsammen. Selv om vi nå er minst av de store, er utfordrerposisjonen den vi liker aller best, sier han og legger til;– Hvis man får tre-fire prosent bedre innkjøpsbetingelser, tilsvarer det fort hele bunnlinjen, tilføyer Reitan.