Vil ikke ha mat fra kristen leverandør

En bedrift i Grimstad har sagt opp avtalen om kjøp av mat fra selskapet Big Catering, eid av den kristne organisasjonen Normisjon. Begrunnelsen er at bedriften vil være livssynsnøytral.

kirke , religiøse symboler Scanpix
Næringsliv

Cateringselskapet holder til på Bibelskolen i Grimstad.– Det er tankevekkende at noen ikke vil kjøpe mat eller tjenester av oss fordi vi har en kristen verdiforankring, sier daglig leder i cateringselskapet, Kjetil Haga til NRK.– Enhver kunde må kunne avslutte sitt kundeforhold hvis de ønsker det, men jeg synes det blir vanskelig hvis vi skal begynne å vurdere leverandører basert på livssyn og verdiforankring, sier han.Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, sier at en oppsigelse som begrunnes med livssyn, er diskriminerende og ulovlig.– Det er forbudt i henhold til diskrimineringsloven. Bedrifter er også beskyttet mot brudd på disse grunnleggende rettighetene, sier hun. (©NTB)