- Arbeidsledigheten må opp på 8 prosent

Nordmenn må innse at fremtiden blir helt annerledes enn hva de er vant med.

- Vi må erkjenne at den norske gullalderen er over og vi må for Guds skyld ikke gjøre kortsiktige tiltak for å redde oljebransjen, sier investor Jens Ulltveit-Moe til Dagbladet. Han sier til avisen at han mener store endringer vil tvinge seg frem, fremtiden vil bli annerledes enn nordmenn er vant med og mange vil måtte finne seg nytt arbeid.- Arbeidsledigheten må opp på åtte prosent, for folk bytter ikke jobb uten videre. Det er en veldig lav ledighet for et land i krise. Jeg tror Finland hadde 20 prosent. Ingen liker endring, derfor må de dyttes, sier investoren til avisen.Og ifølge Jens Ulltveit-Moe vil ikke de nye jobbene komme der de gamle var.- Bor du i Kristiansand eller Stavanger er det klart du må flytte. Vi vil se en strøm fra Vestlandet og østover, sier han til Dagbladet.