Britisk storbank kutter 1.000 stillinger

Den britiske banken Barclays legger ned avdelingene i Australia, Russland og flere asiatiske land. Til sammen 1.000 stillinger skal fjernes.

Barclays Bank-skilt

I et internt notat til de ansatte torsdag varsler Barclays at investeringskontorene i Australia og Russland, samt flere asiatiske land som Indonesia og Thailand, skal legges ned.I tillegg skal Barclays foreta kutt ved kontorene i land i Sentral-Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.Tidligere denne måneden meldte Reuters at Barclays legger ned sin virksomhet også i Sør-Korea og Taiwan.Det er ventet en offisiell kunngjøring fra Barclays senere torsdag. I mellomtiden ønsker ikke banken å kommentere saken. Ifølge Bloomberg er det snakk om til sammen 1.000 stillinger som skal fjernes, de fleste av dem i Asia.Ifølge Bloomberg skal Barclays kutte stillinger også ved New York-kontoret og i deler av Europa og Latin-Amerika.Bankens hovedfokus skal i framtiden være på det amerikanske og britiske markedet, ifølge Financial Times. (©NTB)