Delingsøkonomien kan fjerne dine skattefritak

Even Heggernes i Nabobil vil ha skatt fra første krone på for eksempel utleie av bil.

Utleie av hytter, biler og hus kan bli skatte­pliktige fra første krone om norske delingsøkonomi­selskaper får det som de vil, skriver Dagens Næringsliv.Adm. direktør Even Tangen Heggernes i Nabobil, som lar deg leie ut privatbilen din, mener delingsøkonomiens inntog burde åpne for at man fjerner en rekke skattefritaksgrenser og i stedet skatter fra første krone.- Jeg tror det beste for alle parter ville være beskatning per transaksjon. Hvorfor ikke sende avgårde en viss porsjon til skatteetaten hver gang? Delingsøkonomien gjør at du tjener penger enkelt, da bør du kunne betale skatten enkelt, sier han til avisen.Tanken har vært at gevinsten av å hente inn skatt på disse små biinntektene har vært mindre enn tapet av tid og papirmølle man må igjennom.Heggernes mener imidlertid at det i dag kan være vanskelig å holde oversikt over de forskjellige frigrensene, ikke minst da Skatteetaten ennå ikke har fått på plass enkel og oversiktlig informasjon om hvilke skatteregler som gjelder i delingsøkonomien.