- Det hoper seg litt opp

Ratene for store råoljetankskip har falt etter nyttår.

Iván Kverme/Finansavisen
Næringsliv

Ratene for store råoljetankskip har falt kraftig på nyåret. Clarksons Platous analysesjef Ole-Rikard Hammer viser til at aktiviteten i stortankmarkedet har vært moderat siden før jul, og antall januarlaster fra Den arabiske gulfen (AG) har vært lavere enn ventet, skriver Dagens Næringsliv.- En mild vinter mange steder i verden og svært høye oljelagre gjør at raffineriene har mer fleksibilitet enn normalt på denne tiden av året. De trenger ikke «løpe» etter tonnasje for å sikre seg mer råolje, sier Hammer til avisen.Det er også indikasjoner på at ventetiden i havnene har kommet noe ned og at farten på flåten har økt som følge av svært lave bunkerspriser og høye fraktrater.- Alt dette betyr at ledig tonnasje nå hoper seg litt opp. Resultatet blir et naturlig press ned på ratene i spotmarkedet, sier analysesjefen til DN.

Nyheter
Børs