Fullstendig kapitalkrise i Kina

Investorer frykter for utviklingen i fremvoksende markeder og trekker ut rekordhøye mengder kapital.

shanghai, kina, børskrakk

Kapital flommet ut av Kina og andre fremvoksende økonomier i fjor. Ifølge Institute of International Finance (IIF) var snakk om hele 735 milliarder dollar, skriver Financial Times.Den amerikanske tenketanken trodde i oktober 2015 at det skulle være kun 540 milliarder dollar.Av totalsummen på 735 milliard dollar forsvant hele 676 milliarder dollar ut av Kina.Ifølge IIF var «flommen» på sitt høyeste i de tre siste månedene i 2015.- Det er virkelig enestående hendelser vi ser, sier Charles Collyns, leder og sjeføkonom for IIF, ifølge Financial Times, og refererer til de rekordhøye tallene.Samtidig mener IIF det finnes en risiko for at det kan bli enda høyere i 2016.Det ventes nemlig at investorene vil trekke ut store summer kapital som følge av det negative sentimentet relatert til den kinesiske økonomien, samtidig som myndighetene forsøker å støtte både valutaen og børsene.Sprøyter inn rekordhøye mengder kapitalFor kun kort tid siden skrev Bloomberg at Kina sprøytet inn det høyeste beløpet på over 3 år, for å forsøke å veie opp for pengene som flommet ut av landet.Bare i forrige uke ble totalt 315 milliarder yuan pumpet inn i kinesiske finansmarkeder, ifølge nyhetsbyrået.Børsen i Hong Kong har falt nesten 35 prosent siden toppen.