Nå kan hun bli byttet ut

Det internasjonale pengefondet har gått ut og annonsert at personer kan søke på stillingen som leder for fondet.

lagarde.jpg

Det internasjonale pengefondet (IMF) har planer om å starte en åpen søknadsprosess for å finne ny sjef for pengefondet, skriver Reuters.IMF vil begynne å akseptere nominasjoner torsdag.Samtidig har den nåværende lederen, Christine Lagarde, uttalte at hun er åpen for en ny periode.Hennes 5-årige periode som leder for IMF går ut 5. juli, og lederen for utvelgelsesprosessen, Aleksei Mozhin, sier han venter at styret vil presentere resultatet i begynnelsen av mars.- Styret har vedtatt en åpen og prestasjonsbasert prosess for utvelgelsen av lederen. Slik som vi gjorde i forrige runde, uttaler Mozhin, ifølge nyhetsbyrået.Den nåværende lederen, som er godt likt blant internasjonale ledere, uttalte i oktober at hun er forberedt til å lede IMF i ytterligere en termin.Og så langt er det lite som tilsier at hun kommer til å få like stor konkurranse som sist.Under valgprosessen i 2011 konkurrerte den tidligere franske finansministeren med den mexicanske sentralbanksjefen Augustin Carstens.En hendelse kan imidlertid stå i veien for et gjenvalg: Den franske domstolen beordret nemlig i desember at Lagarde skal stilles for retten for uaktsomhet i sin rolle som Frankrikes finansminister.Siktelsen kommer etter mistanker om hun stod for en utbetaling på 400 millioner euro til forretningsmannen Bernard Tapie.Betalingen var en kompensasjon fra franske myndigheter etter at han solgte sin eierpost i Adidas til banken Credit Lyonnais i 1993.