Ny leder av Hellas' største opposisjonsparti

Mitsotakis, er overraskende valgt som leder av det konservative partiet Nytt Demokrati.

Næringsliv

Det ble klart søndag kveld etter et landsomfattende valg, der omtrent 325.000 partimedlemmer deltok. Mitsotakis fikk 51 prosent av stemmene og slo favoritten Vangelis Meimarakis (62), tidligere president i nasjonalforsamlingen.47-åringen får nå oppgaven med å utfordre den karismatiske statsministeren Alexis Tsipras, Syriza-lederen som slo Nytt Demokrati i valg på nasjonalforsamling to ganger i 2015.Mitsotakis er utdannet i økonomi fra Harvard, tidligere reformminister og en glødende reformator som har uttalt at han kjemper for «sunn fornuft mot populismen». Han har også lovet å føre partiet nærmere det politiske sentrum.– Jeg står for meritokrati, gjennomsiktighet og like muligheter. Jeg garanterer at vi snart vil danne en sentrum-høyre-bevegelse som vil gi Hellas et pålitelig alternativ i regjering, sa Mitsotakis i et intervju dagen før valget.Nytt Demokrati, det største opposisjonspartiet i Hellas, har vært uten en valgt leder siden juli, da Antonis Samaras plutselig trakk seg. Meimarakis har ledet partiet siden.Mitsotakis har foreløpig klart å riste av seg påstandene om at han har kommet seg langt i politikken på grunn av etternavnet og familiære bånd. Faren Konstantin Mitsotakis var partileder i Nytt Demokrati i elleve år og statsminister fra 1990 til 1993. I tillegg har søsteren Dora Bakoyannis en fortid som utenriksminister og borgermester i Aten.

Nyheter
Næringsliv