PMI faller i Europa

Chris Williamson er skuffet over fredagens PMI-tall fra eurosonen.

Foreløpige tall fra Markit viser fredag at europeiske innkjøpssjefer har blitt mindre positive.Innkjøpssjefsindeksen (PMI) for industrisektoren falt fra 53,2 i desember til 52,3 i januar.Foreløpige tall pekte mot 53,0.Innkjøpssjefsindeksen (PMI) for tjenestesektoren falt fra 54,2 i desember til 53,6 i januar.Foreløpige tall pekte her mot 54,2.- At den økonomiske aktiviteten i eurosonen kjøler seg ned i starten av 2016 er en skuffelse, men ingen overraskelse gitt usikkerheten forårsaket av uroen i finansmarkedene så langt i år, sier sjeføkonom i Markit, Chris Williamson, i en kommentar. - Det er feil å bli altfor bekymret. Tallene er konsistente med en kvartalsvis BNP-vekst på 0,3-0,4 prosent i begynnelsen av året, legger han til.Fasit for de store Innkjøpssjefene i tysk industri sender PMI ned fra 53,2 i desember til 52,1 i januar, mens konsensus var 53,0.Franske innkjøpssjefer i industrisektoren sendte PMI ned fra 51,4 i desember til 50,0 i januar.Over i tjenestesektoren falt innkjøpssjefsindeksen fra 56,0 i desember til 55,4 i januar.I Frankrike er det faktisk oppgang å spore, fra 49,8 i desember til 50,6 i januar.En indeks på over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå, en indeks under 50 det motsatte.Alle PMI-rapporter verden over finner du her.