Soros: - Europa er på kanten til kollaps

Mangemilliardæren mener flyktningkrisen kan bli tung å bære for Europa.

George Soros. AP Photo Manuel Balce Ceneta

Den anerkjente investoren Geroge Soros har tidligere advart om at fremtiden for EU kan være over som følge av innvandringskrisen.Han mener blant annet at EUs ledere utsetter å ta tak i problemet – hvilket bare vil slå tilbake ved et senere tidspunkt.Han mener at krisen i Hellas har lært europeiske myndigheter kunsten i å famle seg gjennom en krise etter den andre, og mener at det er lite produktivt i lengden.- Denne praksisen er populært kjent som å sparke problemet nedover veien. Men egentlig er det mer korrekt å beskrive det som at man sparker en ball oppover bakken, ved at problemet stadig vil komme rullende tilbake, sier Soros i et intervju, ifølge CNBC.Mangemilliardærens favoritt i europeisk politikk er ikke overraskende den tyske statsministeren Angela Merkel.Han mener imidlertid at hennes folk er nøkkelen til hvor mye hun kan få gjennomført i den nåværende situasjonen.- Merkel forutså ganske korrekt de potensielle ødeleggelsene som kunne komme med innvandringskrisen og tok handling. Og ironisk nok er det nå slik at det som kan representere den største bremsen for Merkel er tyskerne selv, sier han, og fortsetter:- Det er på tide at tyskerne bestemmer seg for om de ønsker å akseptere ansvaret og rollen som kommer med å være den dominante makten i Europa.I kjølvannet av innvandringskrisen gjennomførte Merkel hva Soros mener var en betydelig forandring av hennes politikk – ved at Tyskland bestemte seg for å ta inn en ekstraordinær mengde innvandrere.Merkel har samtidig bedt sine naboer om å gjøre det sammen, men med unntak av Sverige og et par andre land har hun blitt møtt med betydelig skepsis og unnskyldninger.