Vil satse på annet enn olje

Saudi-Arabia planlegger etablering av et fond som vil investere i selskaper utenfor energisektoren.

Næringsliv

Saudi-Arabia planlegger å etablere et statlig fond som skal forvalte deler av oljeinntektene og samtidig diversifisere investeringene, skriver Reuters, som refererer til samtaler de har hatt med kilder.I skrivende stund søker landet forslag fra investeringsbanker og konsulenter, og de planlegger en oppstart innen ett til to år med hovedkontor i New York.På samme måte som Norge har Saudi-Arabia slitt betydelig med oljeprisfallet, og det har tvunget landet til å flytte kapital for å kompensere for økonomiske utfordringer i landet.Landets utenlandske verdier har falt til 640 milliarder dollar, tilsvarende 5.645 milliarder kroner, hvilket er det laveste nivået på over tre år.Ifølge nyhetsbyrået søker Saudi-Arabia rådgivere som kan hjelpe til med å bygge kompetanse til å kunne gjennomføre ulike investeringer.Blant annet planlegges det å satse på strategiske kjøp i industrier, som transport, produksjon og teknologi.For kort tid siden skrev Hegnar.no at landets inntekter for 2015 havnet på 1.414 milliarder kroner, 15 prosent lavere enn ventet på begynnelsen av året.Samtidig endte utgiftene på 2.269 milliarder kroner, som er 13 prosent mer enn ventet,Totalt ble underskuddet i 2105 på hele 855 milliarder kroner, hvilket tilsvarer 16 prosent av landets BNP.

Nyheter
Næringsliv