Flere togstrekninger konkurranseutsettes

Regjeringen legger Sørlandsbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og flere andre togstrekninger ut på anbud.

Næringsliv

– Med dette ønsker vi å oppnå et forbedret kundetilbud og konkurranse om å levere de beste tjenestene til de reisende. Denne formen for løsning er tidligere gjort på Gjøvikbanen og har vært vellykket, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).Strekningene som lyses ut for konkurranse, er Sørlandsbanen, Dovrebanen, Rørosbanen, Nordlandsbanen, Raumabanen og Meråkerbanen.– Vi satser på trafikkstart med operatørene fra desember 2018, sier samferdselsministeren.NSB får altså konkurranse, men NSB-sjef Geir Isaksen er optimistisk, skriver Aftenposten.– Vi kjenner strekningene godt i dag. Vi kjenner kundene. Vi tror vi har et godt utgangspunkt for å regne ut riktig pris. Og så har vi veldig lyst til å vinne dette, slår han fast. (©NTB)

kjetil solvik-olsen
frp
regjeringen
tog
sørlandsbanen
dovrebanen
rørosbanen
nordlandsbanen
raumabanen
meråkerbanen
nsb
geir isaksen
Nyheter
Næringsliv