Norske skistjerner presterer over evne denne vinteren, og det samme gjør sveitserfrancen. Det gir klingende mynt i lommene på våre beste skiløpere, skriver Finansavisen tirsdag. Alle utøvere i Norges skiforbund beholder premiepengene selv.- Det har aldri vært diskutert at Skiforbundet skal ha en andel av disse premiepengene. Når de først har gjort den innsatsen de har for å komme dit, har de fortjent hver eneste krone, mener sportssjef i langrenn Vidar Løfshus.Ifølge Finansavisen har Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng til sammen gått inn 4,2 millioner kroner i premiepenger denne sesongen. Førstnevnte har håvet inn 2,1 millioner kroner mens de Flugstad Østberg og Weng har sikret seg henholdsvis 1,3 millioner kroner og 800.000 kroner.Totalt er det delt ut 7,8 millioner kroner til de kvinnelige langrennsløperne.På herresiden i langrenn er dominansen nesten like total. Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby har vunnet drøyt 2,1 millioner kroner i prispenger så langt i sesongen. 875.000 kroner alene på seieren i Tour de Ski.Finansavisen kan fortelle at de norske langrennsherrene totalt har gått inn 4,95 millioner kroner av en samlet pott på 7,8 millioner kroner.På alpinsiden har det lille norske laget klart å forsyne seg grovt av premiepengene. De ni norske gutta har kjørt inn 10 millioner kroner så langt i sesongen, og ligger langt foran andre nasjoner.Aksel Lund Svindal er bestemann i klassen. Ifølge Finansavisen har han kjørt inn 3,75 millioner kroner mens Henrik Kristoffersen har kjørt inn 3,1 millioner kroner.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen.