Lagarde kunngjorde at hun stilte til gjenvalg i slutten av januar. Torsdag ble hun nominert for en ny periode, opplyser Det internasjonale pengefondet (IMF) i en uttalelse.Samtidig opplyser IMF at de ønsker å fullføre prosessen så raskt som mulig.Lagarde har ledet IMF siden 2011, og hennes periode som leder går ut i juli i år. Lagarde har fått ros for å ha styrket IMFs omdømme, for å ha åpnet reformer som gir Kina og andre voksende økonomier en sterkere stemme, og for å ha dratt IMF dypere inn i diskusjoner som omhandler klimaendringer og ulikheter.Lagarde ble imidlertid siktet i forbindelse med en korrupsjonssak i Frankrike i august 2014. Saken går tilbake til tiden da hun var finansminister i 2008, da Lagarde anklages for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt pengeutbetaling. (©NTB)