Finansdepartementet har utarbeidet den årlige rapporten som viser at landets bruttonasjonalprodukt (BNP) ventes å vokse mellom 7 og 7,75 i perioden 2016-2017.Den positive spådommen kommer til tross for en svak global økonomi, med nedgang i Kina som har bekymret investorer og andre store fremvoksende markeder.Indias BNP vokste trolig med 7,6 prosent i regnskapsåret 2015-2016, ifølge regjeringen, noe som gjør India til verdens raskest voksende store økonomi.Fredagens prognose er imidlertid en nedjustering av forventningene fra siste års rapport, hvor det var ventet at veksten i det kommende regnskapsåret ville overstige 8 prosent.– Selv om de fremvoksende markedsøkonomiene klart har bremset ned, står den indiske økonomien fram som en oase av makroøkonomisk stabilitet, fleksibilitet og optimisme, sier finansdepartementet i en uttalelse. (©NTB)