- Indikerer videre prisfall og lave priser i flere år

Agder Energi-sjef Tom Nysted mener strøm­prisene vil holde seg rekordlave i flere år fremover.

Kraftprisene er det laveste på 15 år. Konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted, tror nå at de vil synke ytterligere, skriver Dagens Næringsliv.- Terminprisene indikerer videre prisfall og lave priser i flere år, sier Nysted, som mener det ikke er urealistisk at prisen kan falle et par øre til.Ifjor var den gjennomsnittlige spotprisen ifølge avisen 17,7 øre per kilowattime – ned 22 prosent fra 2014. I år har den sunket videre og er nå nede i 15 øre per kilowattime.Nysted tror de lave prisene vil få konsekvenser for kraftselskapene.- Mange sliter allerede, og priser på dagens nivå i lang tid fremover vil helt klart gjøre deres situasjon enda vanskeligere. Dette vil kreve omfattende effektivisering og kostnadskutt og også en omfattende strukturendring i bransjen. Selv vi vil trolig bli for små til å kunne stå alene, sier Nysted til DN.


Les også