Like før klokka 8 er det kø på Ring 3, men den er ikke stillestående.Tunnelen har på en normal dag 70.000 passerende biler. Den har allerede vært stengt i en uke, men ettersom det har vært vinterferie for Oslos innbyggere, ble det antatt at trafikken ville øke kraftig fra mandag morgen.For å bøte noe på kapasitetsproblemene, har Vegvesenet åpnet opp 900 midlertidige parkeringsplasser utenfor byen for å lokke folk til å sette fra seg bilen. 400 plasser ved Tusenfryd, 100 nye plasser på Vinterbro, 300 plasser ved Plantasjen ved Hvam og 100 nye plasser på Olavsgård. Ruter kjører ekstra busser fra disse områdene.Til sammen ti tunneler i hovedstaden skal oppgraderes de neste fire årene. Stengingen av Smestadtunnelen i fjor gikk relativt greit, men Brynstunnelen har mer gjennomfartstrafikk og 35 prosent mer trafikk.