Melkebøndene skal dele 870 millioner

Tine har satt ny resultatrekord, og nå setter meierisamvirket rekord i bonusutbetaling til bøndene som leverer melken: 870 millioner kroner skal fordeles.

Ku på beite Melkeku Jordbruk Livet på landet Dyrehold Foto: Frank May / NTB scanpix

Beslutningen om å etterbetale 59 øre per liter levert melk i fjor, betyr at en gjennomsnitts melkebonde som leverer til Tine, får en bonus på 97.000 kroner, skriver Nationen. Dermed er fjorårets bonusrekord slått ettertrykkelig, med hele 40 prosent.Riktignok gjør salget av søtmelk ned, men ost, yoghurt og matlagingsprodukter trekker oppover. Konsernet nyter også fruktene av tiltak for å effektivisere driften.– Vi hadde et offensivt mål om å forbedre driften med 750 millioner kroner. Ved årsskiftet passerte vi 800 millioner, sier konsernsjef Hanne Refsholt. Hun sier dette bare er opptakten til en langsiktig styrking.