Nordea er pessimister før dagens tall

Nordea Markets bekymrer seg for norsk økonomi.

Klokken 10.00 i dag slipper SSB tall for detaljhandelen i januar. Eksklusive biler ligger konsensus på 0,6 prosent oppgang fra desember.Nordea er ikke på linje med konsensus, og ser for seg et fall på 0,2 prosent fra måneden før. I desember falt prisene for øvrig 1,3 prosent.- Om oljekrisen sprer seg og hvor sterk nedturen blir, er i stor grad et spørsmål om hva forbrukerne gjør. Får vi rett, kommer det til å øke uroen for at nedturen blir hardere. Det er et anslag som antyder at vareforbruket i beste fall er helt flatt. Men skal vi tro SSB, går tjenesteforbruket bra, skriver meglerhuset i en kommentar mandag morgen.Ifølge Nordea er det kanskje ikke så rart at tjenesteforbruket går bra.- Ting er blitt mye dyrere, så hvorfor ikke kjøpe litt mindre av det og kjøpe litt mer tjenester? Bra for norsk økonomi er det også, siden innholdet av import er mye lavere i tjenester. Likevel, konsensus er 0,6 prosent oppgang, så får vi rett regner vi med en negativ markedsreaksjon. Norges Bank vil nok også bedømme som på den svake siden, heter det videre. SSB legger i dag også frem tall for kredittveksten i januar. Konsensus her er for en litt lavere kredittvekst, 5,1 prosent, mot 5,3 prosent i måneden før.