Offshoreansatte går frivillig ned i lønn

Rundt 60 prosent av de ansatte i offshorerederiet Olympic i Herøy i Møre og Romsdal har sagt ja til å redusere lønnen sin med 6 prosent.

Stig Remøy. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Den frivillige ordningen er midlertidig og gjelder fra og med mandag etter at flertallet av de rundt 800 ansatte i offshoredelen av rederiet sa ja. Avtalen er godkjent sentralt i forbundene og har vært på uravstemning blant medlemmene.– Denne løsningen er med på å sikre arbeidsplasser. Nå ser vi et lys i tunnelen, sier administrerende direktør Stig Remøy til  Sysla.Han understreker at også ledelsen vil gå ned i lønn. I tillegg til lønnsreduksjonen vil det også bli noe redusert arbeidstid.I fjor høst varslet rederiet at de måtte permittere opptil 60 ansatte da krisen i oljeindustrien medførte at Olympic måtte legge tre skip i opplag.– Med litt justeringer og endringer i flåten klarte vi å presse tallet ned til rundt 20 permitterte i dag, sier Remøy.

offshore
remøy
olympic
Nyheter
Næringsliv