Lave oljepriser tillater shippingfartøyer å kjøre rundt Afrika eller Sør-Amerika fremfor å reise via Suez-kanalen eller Panama-kanalen, kommer det frem av en ny rapport fra SeaIntel, skriver CNBC.Rapporten som ble publisert i februar skriver at siden oktober i fjor har hele 115 fartøy valgt å reise rundt om Sør-Afrika fra Asia til Atlanterhavet, fremfor å reise gjennom Suez-kanalen.Lavere drivstoffkostnader tillater nemlig fartøyene å reise lengre ruter med en høyere hastighet, og med det bruke omtrent like lang tid som å reise via kanalen.Ifølge SeaIntel spares det i snitt 235.000 dollar per fartøy som velger å ta den lange ruten om Sør-Afrika, hvilket er gode nyheter for shippingselskaper som opplever utfordrende tider.Egypt tjener vanligvis store penger på Suez-kanalen. Fartøy som seiler fra Asia til Atlanterhavet betaler nemlig i snitt 465.000 dollar per gang.Ifølge rapporten vil Panama-kanalen og Suez-kanalen tvinges til å måtte kutte tariffen det koster for fartøy å passere med henholdsvis 30 og 50 prosent dersom dagens oljepris holder seg.