Intensivavdelingene sør i Sverige fylles opp av influensasyke, og myndighetene har sett seg om etter alternativer på andre siden av grensen.– Situasjonen for intensivplasser har vært bekymringsfull. Halland, Kronoberg og Blekinge har hatt samme utfordringer, så tirsdag tok vi kontakt med Danmark, sier sjef for ambulanse og kriseberedskap Rolf Ohrlander i Region Skåne til Sydsvenskan.Langt flere enn normalt er blitt syke i årets influensaepidemi i Sverige, men toppen skal være nådd og antallet syke er synkende.I Norge opplyste Folkehelseinstituttet onsdag at forekomsten av influensa er moderat men økende. Mens influensatype A, som dominerer sesongen, er på vei ned, er influensatype B økende. I forrige uke fikk 2,2 prosent av dem som gikk til lege i Norge, diagnosen «influensalignende sykdom».