I et
hevdet Kinas sentralbanksjef Zhou Xiaochuan at det ikke er noe grunnlag for videre yuan-svekkelse.Xiaochuan sier videre at betalingsbalansen er god, og at yuan, målt mot en kurv av valutaer, er rimelig stabil.Samtidig hevder Xiaochuan at kapitalutstrømningen er innenfor det normale, og avviser ytterligere tiltak fra myndighetene for å få bukt med kapitalflukten som hevdes å være omfattende.I etterkant av det sjeldne intervjuet med sentralbanksjefen ble den daglige valutapegen satt opp 0,3 prosent, til 6,5118.- Det er tydelig at myndighetene ikke ønsker en one-way-bet mot egen valuta. Og det er neppe tilfeldig at de gjorde dette rett i forkant av at børsene åpnet igjen etter kinesisk nyttår, mener økonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.  Shanghai Composite-indeksen falt 0,6 prosent den første handelsdagen markedene åpnet etter den kiesiske nyttårsfeiringen. Markedet ble blant annet tynget av , som kom inn betydelig svakere enn ventet: Eksporten falt med 11,2 prosent på årsbasis, mens importen falt med 18,8 prosent på årsbasis.- Markedet hadde ventet eksporten ned med 1,8 prosent, og importen ned 3,6 prosent. Selv om dette kan se dramatisk ut må vi ta noen forbehold, ettersom tallene på årsbasis kan være veldig volatile i forbindelse med nyttårsfeiringen, kommenterer Marius Gonsholt Hov.- Vi kan imidlertid ikke utelukke at tallene faktisk uttrykker en riktig så dårlig start på 2016, men vi vil ha med oss februar-tallene før vi konkluderer, sier Handelsbankens økonom.Også Kinastrateg Hao Hong i Bocom International reagerer på tallene.- Eksporttallene er gjerne en ledende indikator ikke bare for Kina, men også globalt. For min del var tallene skummelt lave, sier Hong i videointervjuet øverst i artikkelenHong påpeker at import-tallene fra Hong Kong også er rekordhøye, og mener dette kan være en maskering av kapitalflukten som de kinesiske myndighetene slåss mot med nebb og klør.1. USA2. Japan3. Sør-Korea4. Tyskland5. Nederland(2014-tall ex. Hong Kong)1. Sør-Korea2. Japan3. USA4. Tyskland5. Australia(2014-tall ex. Hong Kong)