Amerikanske selskaper står i kø for å etablere seg på Cuba, og med Obamas besøk åpnes det opp nye muligheter.Da Obama møtte Cubas president Raul Castro tirsdag erklærte han en «ny dag» mellom landene.– Handelsembargoen vil ta slutt. Når det skjer, kan jeg ikke si helt sikkert, sa Obama.
Google satser
Men allerede nå begynner mulighetene å åpne seg for amerikanske selskaper.– En av tingene vi vil kunngjøre her er at Google har gjort en avtale om å installere mer bredbåndstilgang i landet, sa Obama før møtet.Google har i ettertid sagt at de er i tidlige faser i dette arbeidet.USAs handelsminister Penny Pritzker er med i delegasjonen som besøker Cuba. Det samme er direktører i flere amerikanske selskaper, deriblant Paypal-sjef Dan Schulman, som mandag kunne fortelle at betalingsselskapet kommer til å åpne for transaksjoner til og fra Cuba senere i år. Betalingsselskapet Western Union kom med en lignende beskjed mandag.