Anundsen åpner for å sende pass med bud

Årlig forsvinner 300 norske pass i posten. Løsningen på problemet kan bli å sende passene med budtjeneste.

OSLO 20100124.Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Solum, Stian Lysberg
Næringsliv
Det kommer fram i et brev justisminister Anders Anundsen (Frp) har sendt til Stortinget, skriver Bergens Tidende. I brevet lister Anundsen opp flere forslag han har bedt Politidirektoratet om å vurdere, blant annet å forbedre sporingstjenesten slik at man kan følge et pass og spore det opp om det forsvinner.– Et annet alternativ er hjemkjøring med budtjeneste, skriver Anundsen.I dag sendes mange nye pass i vanlig A-post hjem til folk. Slike brev kan ikke spores, og dermed vet ingen hvor det blir av de rundt 300 passene som forsvinner hvert år.– Publikum bør kunne få passet sitt hjem på en trygg og kostnadseffektiv måte. Departementet vil prioritere dette arbeidet framover, skriver justisministeren.Totalt meldes 30.000 norske pass tapt hvert år. Med andre ord er det bare 1 prosent av disse som forsvinner i posten. (©NTB)